2020 & 2021: Corona

covid

In 2020 werden we wereldwijd geconfronteerd met het coronavirus (ook wel ‘Covid19’). In het begin dachten we allemaal dat het een onschuldig griepje zou zijn. Dat waait wel weer over. Maar al snel begon het coronavirus serieuze vormen aan te nemen. Zo erg zelf dat onze vrijheid er onder kwam te lijden. Het was niet langer vanzelfsprekend meer om het vliegtuig te pakken en op vakantie te gaan. Landsgrenzen werden gesloten en meerdere landen begonnen een avondklok te hanteren. Ook in Nederland werd de avondklok ingevoerd. Een extreem middel om ervoor te zorgen dat de bevolking zoveel mogelijk thuis bleef.

Ook was er de introductie van het mondkopje. In openbare gelegenheden draag je deze tegenwoordig. Bizar hoe dit virus zo snel om zich heen heeft kunnen grijpen.

Gelukkig lijkt er langzaam maar zeker een uitweg te zijn. Steeds meer mensen krijgen (wereldwijd) een vaccinatie. Met een vaccinatie ben je beschermd tegen het virus en is de kans dat je ernstig ziek raakt door Covid klein. Toch is nog lang niet iedereen gevaccineerd. Het zijn nu vooral de ouderen en de kwetsbaren die aan de buurt zijn. Voorlopig is het dus nog belangrijk om erg voorzichtig te zijn. Heb je griepklachten en wil je weten of je het coronavirus hebt? Doe dan een coronatest. Je hebt dan gelijk zekerheid en je hoeft niet bang te zijn dat je andere mensen kunt besmetten. Een coronatest is online te bestellen, bijvoorbeeld bij het bedrijf ‘How Are You Diagnostics‘. Ben je woonachtig in Haarlem? Kijk dan eens naar ‘PCR test Haarlem‘.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *