PDB examen

Het PDB examen is waarmee je de opleiding voor praktijkdiploma boekhouden afsluit. Dit examen wordt afgenomen door de Associatie. Dit is een instantie die erkend wordt op nationaal niveau. Door een PDB examen met succes af te ronden, weet je dus dat je een waardevolle aanvulling op je cv hebt behaald. Je laat je klaarstomen voor het PDB examen door de opleiding bij Fabius opleidingen te volgen. Dit kan in heel Nederland. Fabius opleidingen heeft namelijk meer dan 50 leslocaties over het hele land.

Duur en invulling

Bij Fabius opleidingen word je in 28 weken klaargestoomd voor het PDB examen. Daarbij komen drie onderdelen aan bod. Het laatste onderdeel duurt met 10 weken het langst. Dit gaat om bedrijfsadministratie. Daar leer je de onderwerpen van de weken daarvoor op administratieve wijze verwerken. De eerste 9 weken worden besteed aan kostencalculatie. Dit gaat over berekeningen met bijvoorbeeld kost- en verkoopprijzen. De 9 weken daarop volgend gaan over financiering. Daar leer je bijvoorbeeld over eigen en vreemd vermogen en liquiditeit. Na deze 28 lessen ben je klaar voor het PDB examen.

Locaties en informatie

Je kunt de opleiding van Fabius voor het PDB op verschillende locaties volgen. Er zijn 28 lessen die ieder 3 uur duren. Je kunt op alle locaties kiezen of je de lessen in de ochtend of in de avond volgt. Op welke dag dat is, hangt af van de locatie en startdatum die je kiest. De kosten zijn overal hetzelfde. Je kunt er ook voor kiezen om dit in termijnen te betalen. Meer informatie over de startdata, leslocaties en kosten vind je op deze pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.